Grovt förtal!

Karln lade pussel med ungen nu ikväll medan jag stod i köket och plockade. Jag lyssnade med ett halvt öra på deras konversation. Hon: "This one! Eeeh!" Han: "Finish this puzzle before you do the next one... don't be impatient like your mummy!"
VAD? Grovt förtal av mamma inför barnaöron, det är väl fängelsestraff på det? Fast det är jobbigt att passa barn själv så jag säger inget till polisen. Den här gången.

Barbie

Hmm hur ska jag förklara detta... Vi var ute och shoppade i några charity shops (second hand-affärer) och jag såg en Barbie för 50p = drygt 5kr. Jag fick lust att testa om hon skulle gilla den så jag frågade "vill du ha den här?". Hon sträckte fram händerna och sa ja. Sen dess har hon inte släppt Barbie ur sikte. Egentligen gillar jag inte Barbie så mycket och jag lekte aldrig själv med dem som liten. Men jag tycker att man ska låta sina barn testa olika grejer och själv komma på vad de gillar. Hon har även bilar och flygplan och könsneutrala leksaker så det är inte bara tjej-grejer vi köper om nån undrar!


Vargmåne!

Ungen älskar månen. Hon utbrast förtjust "MÅÅÅNE!" när vi var på väg hem med barnvagnen nån gång vid 5-tiden. Det var en fantastiskt vacker fullmåne vi såg i skymningen, jag stannade och kunde bara få fram orden "wow måne!". Och nu på kvällen är den så stor och ljus att man nästan får ont i ögonen.Ett snabbt googlande fann detta:

Tonight's full moon will be the biggest and brightest full moon of the year.
This being the first full moon of 2010, it is also known as the wolf moon, a moniker dating back to Native American culture and the notion that hungry wolves howled at the full moon on cold winter nights.
But why will this moon be bigger than others? Here's how the moon works:
The moon is, on average, 238,855 miles from Earth. The moon's orbit around Earth - which causes it to go through all its phases once every 29.5 days - is not a perfect circle, but rather an ellipse. One side of the orbit is 31,070 miles closer than the other. So in each orbit, the moon reaches this closest point to us, called perigee. Once or twice a year, perigee coincides with a full moon, as it will tonight, making the moon bigger and brighter than any other full moons during the year.
As a bonus, Mars will be just to the left of the moon tonight. Look for the reddish, star-like object.

Och visst ser man Mars till vänster om månen! I verkligheten ser den lite orange ut. (det är alltså pricken längst till vänster, inte den grönaktiga fläcken)


Hemsk hosta

Det är synd om mig... Jag har en sån hemsk hosta, igår kväll hostade jag så mycket att det gjorde ont i revbenen. Nu ska jag strax gå till doktorn. Det är gratis att gå till doktorn här, det är bra så man inte känner att det är bortkastade pengar om de bara säger "det går över" (vilket de säkert kommer att göra).

Update: Jag fick antibiotika! Doktorn sa att det fanns ett "slight noise" på högra lungan.

Luggklippning igen

Igår var det dags att klippa ungens lugg igen. Hoppas att hon nu inte när hon blir äldre tittar på gamla bilder och säger "hur KUNDE du låta mig se ut sådär?". Men jag tycker i alla fall hon är sötare med kort lugg, vad tycker ni?

Före                                                                     Efter

Gulliga barnböcker

Vi har några gulliga barnböcker också, dessa är från min egen barndom och är väldigt populära.Våldsam barnbok

Detta är en av ungens favoritböcker.


Den är ganska hemsk... men ungen skriker av förtjusning och slår på boken när slagsmålet börjar.


Jag hoppas bara att hon inte använder såna här metoder på dagis för att få leksaker från andra barn. Eller om hon gör det så hoppas jag att hon i alla fall vinner, och att hon gör det när personalen inte ser.

Mmm!

Karln har just bakat detta, från ett recept i en tidning. "Custard & banana tart" heter det. Har precis provsmakat och kan säga att det är mycket gott! Så nu känner jag mig som en lyckligt lottad fru.


Jag trodde min unge var smart...

... men nu vet jag inte riktigt. Hon lekte med sitt kök och skulle ta ut en leksaksbulle ur ugnen. Jag sa: "ta på dig vanten för det är varmt!". Hon sa "varmt" och tog lydigt på sig sin ugnsvante. Sen öppnade hon ugnen och tog ut bullen med den andra handen?!


Läckra jeans för barn eller size zero

Här är det mycket snack om "size zero", det är en amerikansk storlek som är jätteliten och som vissa fotomodeller har, ofta anorektiska. Undrar om en sån modell hade kommit i dessa jeans?

Jag har köpt dem till ungen i en affär som heter Next. Det är storlek 12-18 månader (fast hon är 20 mån och normal för sin ålder, alltså inte anorexisk). De är så snygga tycker jag, är avundsjuk! Dessutom är det praktiskt med justerbar resår i midjan, varför finns inte det på vuxenjeans? Så om man har ätit för mycket så släpper man bara ut på byxorna lite...

Sjuka igen

Vi har blivit sjuka igen, för 4:e gången i rad. Det är antagligen ungen som tar hem alla dessa virus från dagis... (jag trodde att det var en myt att dagisbarn alltid är snoriga men nu har jag insett att det nog är sant). Jag och hon är bara förkylda (även om det är illa nog) men karln verkar ha det som kallas "manflu" här. Dvs den sortens förkylning som bara män får, när de är jättesjuka och tycker synd om sig själva. Åh stackars... Vi har pratat om att amputera våra snoriga huvuden, men då kom vi på att hjärnan ju sitter i huvudet, så man skulle ändå känna sig sjuk men man skulle inte ha några armar att snyta sig med.

Ungen sjunger

Man kan nästan höra vilken sång det är... hon har lärt sig den på dagis.


En lyckad familj som bakar och dessutom tar fina självporträtt

Jag och ungen bakar tigerkaka. Karln har tagit denna bild.


Och denna också.


Här är det jag som har tagit över kameran så det är lite bättre bildkvalitet. Ungen ser dock lite lagom uttråkad ut vid det här laget...

Oj...

Hittade de här potatisarna i ett skåp, de var "bäst före" nån gång i september.


Nog för att vi ibland äter mat som är lite för gammal men detta skulle vara att överskrida gränsen. Tror att det var min pappas fel för han var här och hälsade på i september och det var nog han som lade dem i skåpet istället för i kylen. Jaja.
Fick mig att tänka på en gång för rätt länge sen när jag var hemma hos min mamma och hälsade på, tror att nån av mina syrror var med också och plötsligt fick vi lust att steka hamburgare som fanns i frysen. Åh har du hamburgerdressing? sa vi. Ja det finns nog i kylen, sa mamma. Det fanns det, men den var bäst före 1987 eller nåt i den stilen! Ungefär 10 år för gammal.

Telefonsamtal från helvetet

Jag pratade nyss i telefon med en kär vän i Sverige. Eller försökte prata kanske man ska säga. Ungen var nämligen trött, förkyld (igen), mammig och jättegnällig. Hon satt i mitt knä och gnällde, skrek och grät under stor del av samtalet fast en gång ville hon gå ner men då ramlade hon genast och slog sig och ville komma till mamma igen storgråtande. Min vän har inga barn själv, hon vill inte ha några, och ännu mindre så efter nu ikväll... Det var verkligen som att alla klichéer om hur ungar kan vara blev bekräftade! Snoriga, griniga, jobbiga. Men men, det är ju inte alltid så, tur det, för då hade väl nästan ingen velat vara förälder.

Detta är ungen under ett annat telefonsamtal när hon var snäll, rolig och gullig! För att påminna mig själv. Ibland glömmer man ju nästan hur DET kan vara... Nu sover hon iaf, skönt för alla!


Sjutton också!

Jag kollade just min statistik på bloggen och jag hade 17 läsare igår! Det är rekord. (Jag kan dock inte se vem det är som läser, så oroa er inte om ni är hemliga av er.) Nu kan jag tyvärr inte komma på nåt att skriva just nu och jag är "kinda busy" = typ har mycket att göra. Förlåt växande läsarkrets, vi hörs senare, ha en bra fredag.

Sovtips

Om man säger till sitt barn att det ska sova lite och det säger nej, så kan man prova följande. Säg istället: du kan sitta i sängen och leka lite! Okej. Sen en liten stund senare får man detta resultat:


Billig mat, hurra!

Karln kom just hem från nya mataffären Morrisons med alla dessa fynd! Han har kommit på att vid 6-tiden så sätter de extrapris på mat som håller på att bli för gammal. Men det brukar hålla sig några dagar till, eller så kan man lägga i frysen. Billigt va? 9p är alltså drygt en krona.


Global uppvärmning eller ny istid?

Ändå sen man började höra om global uppvärmning pga människans koldioxidutsläpp så har jag hoppats att detta inte är sant. Jag är nämligen inte beredd att flyga mindre, köra bil mindre, etc. I några år så verkade det som att "alla forskare var överens" om att teorin var sann och att denna uppvärmning skulle leda till katastrof. Men för ungefär ett år sen så läste jag en artikel som ifrågasatte hela teorin. Sen dess har jag läst rätt många, liknande artiklar. Det jag kommer ihåg är:

- Det har inte varit nån uppvärmning sen 1998.
- De historiska siffror som använts till diagram över uppvärmning sen långt tillbaka går inte att lita på.
- Naturliga variationer i klimatet har alltid funnits.
- Vikingarna odlade vindruvor på Grönland!

Nu vill jag inte säga att global uppvärmning är helt och hållet båg. Jag gillar nämligen inte när folk läser några artiklar och sen tror sig VETA hur saker och ting ligger till. Men... förhoppningsvis är det inte så farligt och vi kan fortsätta att flyga och köra bil!


Peppa Pig tar över våra liv

Finns Peppa Pig i Sverige? Ungen har blivit helt besatt av det och vill se det hela tiden. "Titta Peppa PIIIG!" (Vi har några avsnitt inspelade och det kommer ett nytt varje dag på en av barnkanalerna.) Men det är faktiskt ganska kul för att vara ett barnprogram, så det kunde varit värre. OM man nu nån gång alltså leker bra förälder och tittar på TV tillsammans med sitt barn istället för att använda TVn som barnvakt... Detta är introt där familjen Pig presenterar sig.


Snö är kul?!

Ja ja... jag vet att vissa av er är trötta på snö! Men här i England brukar det ju nästan aldrig vara nån snö så vi tycker det är rätt kul. Eller iaf jag och karln, ungen verkar inte sådär jätteimponerad.

Åh se det snöar, åh se det snöar, det var väl roligt hurra! Nähej inte det...


Nu ska vi kasta snöboll på daddy, det är kul! (lite gladare min)


Mamma ska bara ta ett kort, sen går vi in... fast den där arga gubben får stanna kvar ute.


Är det nån som läser?

Jag vet inte om folk läser bloggar på helgerna. Men det får jag se i statistiken sen så ni behöver inte svara på det. Däremot är det kul om ni som läser min blogg kommenterar då och då!
Vi har en skön söndagsmorgon här med skandalös söndagstidning (Sunday Mail), frukost nummer 2 och kaffe såklart. Ungen blev övertalad till att sitta i sin säng och leka och sen somnade hon enligt plan, hehe, det gäller att vara listig. Hoppas ni också har en ok söndag.

7 månaders gravid snowboarderska

Jag kunde inte låta bli! (liten backe utanför vårt hus) Det svåraste var att sätta på sig brädan med den stora magen ivägen. Jag orkade bara 2 åk. Karln lyckades iaf ta ett par tuffa bilder genom fönstret. Nästa vinter SKA jag åka på en riktig snösemester, har inte fått göra det på flera år nu.

Macka

Detta är tydligen en amerikansk specialitet (karln är alltså amerikan): macka med sylt och ost! Jag var väldigt tveksam men smakade sen och det var faktiskt gott.


Ögon som lyser i mörkret

Den här pyjamasen fick ungen i julklapp av morfar. (från Lindex men den verkar inte finnas längre) Ögonen är självlysande och lyser alltså i mörker! Den här bilden tog vi inne på vår kolmörka toalett. Men ojdå blixten råkade visst vara på! Sen provade jag utan blixt men det blev bara helt mörkt. Så ni får föreställa er ögonen... lysande i en vitgrön färg. HUUU!Jag läste nånstans att det finns föräldrar som vägrar klä sina flickor i rosa för att det är en sån mesig färg och de inte vill följa könsstereotyperna. Här i England är det svårt att köpa flickkläder som INTE är rosa... Men jag tycker det är rätt fint, så länge det inte är för mycket volanger och trams. Tuffa rosa kläder (som pyjamasen tex) tycker jag är helt ok. Pojkkläder däremot är nästan värre här, det finns typ bara blått och grönt med bilar på. Trist.

Snökaos i England

Det började snöa idag


och nu ser det ut så här


Det är ju inte så himla mycket snö med svenska ögon sett, eller hur? Men tydligen är många skolor och jobb stängda och det har varit massor med trafikolyckor, för engelsmän vet inte ens vad vinterdäck är och det är dåligt med sandning... Man talar om arktisk kyla på nyheterna trots att det bara är ett par minusgrader! Ha, folk skulle bara dö om de kom till Sverige! Fast där funkar ju i och för sig allt bättre fast det är mycket snö, och de flesta har ordentliga kläder på sig.
Vi har åkt lite pulka i backen på bilden, vi hade såklart ordentliga vinterkläder, men det var fullt med ungar som bara hade blöta och kalla träningsbyxor och tunna jackor på sig. Suck...

Rita är kul

Ungen har börjat tycka det är kul att rita. Fast tyvärr sitter hon inte själv i timtal och ritar, utan hon vill att hennes föräldrar ska rita saker åt henne, gärna samma sak sådär 100 gånger. "Rita Daaaisy!" (Daisy är en varelse från ett TV-program) "Men mamma har ju redan ritat Daisy så många gånger, Daisy är tråkig!" Arga skrik: "rita DAAAAISY!" Okej okej.

Här är iaf en teckning som ungen har ritat själv


med de här kritorna, en julklapp från mormor, de är toppen för småbarnsfingrar som inte kan hålla vanliga kritor ordentligt ännu


Och så har vi den här grejen som man ritar på med en magnetpenna och små stämplar, den är också kul. Karln lyckades återskapa bilden från förpackningen. Hurra!

Dagens fynd

Vi brukar ofta shoppa i "charity shops" alltså välgörenhetsaffärer. Folk lämnar in kläder där som man vill bli av med (vi också), de riktigt sjaskiga slängs väl, en del skickas till andra länder tror jag, men de finaste säljs iaf i affären och förtjänsten går till välgörenhet. Det finns väl bara några enstaka såna affärer i Sverige (Myrorna?) men i England vimlar det av dem.
Idag när vi var ute var jag inte riktigt på humör att titta på kläder eftersom jag var hungrig och kissnödig. Karln hittade dessa jeans, ett par H&M mammajeans och de kostade bara 2.50 pund alltså typ 30 kr. Jag: "nej jag behöver inga jeans, orkar inte prova, nu går vi". Han: "jag köper dem till dig ändå". Jag fräste nåt otacksamt till svar. Sen när vi kom hem och jag till slut provade dem så visade det sig att de passar perfekt och de är det skönaste paret mammajeans jag har! Så jag bad om ursäkt för att jag hade varit sur och tackade för att han hade insisterat på att köpa dem.Dagis har gjort ungen tokig

Ungen har börjat på "toddler room" (småbarnsrummet) istället för babyrummet på sitt nursery (dagis), där hon går 3 halvdagar i veckan. Det var andra dagen idag och hon verkar trivas. Men, hon blir helt tokig av att vara med de större barnen! Idag kom hon hem och var typ det tokigaste hon nånsin har varit. Skrek och sjöng och for omkring som en vettvilling i ungefär en timme. Vi undrade om hon hade fått knark eller coca-cola eller nåt. Fast det var nog bara att hon hade sett de andra barnen leva rövare hela dagen och inte ville vara sämre själv.Skillnaden mot dagis i Sverige är att det är dyrt, det finns inga kommunala dagis här! Och att man inte går ut länge om det är kallt, då går de bara ut i en kvart. (Vinteroveraller finns knappt här.)

Godnatt boll... buhuhu!Detta är "bollen" på Baby TV, som är ett av de tråkigaste program som finns... men ungen älskar det. Varje avsnitt slutar med att bollen ska sova. Och då börjar hon gråta varje gång! Hon verkar ha problem med folk som sover över huvud taget. Om man är trött och ligger och blundar så börjar hon gnälla och försöker öppna ens ögon med sina vassa små barnfingrar. "Mamma sover inte, mamma bara vilar!", försöker man. Nej det hjälper inte. Fast nu har hon börjat låtsas-sova själv ibland och skrattar sen när hon plötsligt öppnar ögonen, så kanske kanske är hon på väg att komma över sin sömnfobi. Hon älskar dock att lägga sig på kvällen, tack och lov.

Ser jag gravid ut eller bara fet?

Det brukar jag fråga karln. Idag när jag visade mig i denna mammapyjamas som jag hittade i garderoben, så sa han att nu råder det ingen tvekan om att jag ser gravid ut. Babyn sparkar rätt mycket, det är kul! Vi ser fram emot födseln (i mars) med skräckblandad förtjusning.


Tvåspråkighetsskryt!

Oj vilket långt ord. Måste bara skryta lite. Ungen är så duktig med att vara tvåspråkig. Igår la vi pussel hon och jag. Hon sa vad alla bitarna hette: flygplan, tåg, båt, bil. Sen kom karln och hon talade glatt om för honom också vad bitarna hette: airplane, train, boat, car. Helt perfekt bara sådär.
Ibland vill karln använda lite svenska ord när han talar med ungen, så igår sa han: do you want an apelsin? Fast han betonade det fel, han sa APPelsin. Ungen rättade honom: apIIIIN!

En lugn stund

Att ha "en lugn stund" brukar innebära att ha en lugn stund för sig själv UTAN barn. Men idag har ungen varit väldigt snäll, så hon fick vara med på min lugna stund. Mysigt!


Duktig unge va?

Titta vilket fint torn hon har byggt, och hon är inte ens 2!


Nej bara skojar, det var JAG som byggde det... *stolt* Men här blir det brutal rivning som vanligt.


Är det normalt att barn är såhär destruktiva eller behöver vi sätta henne i terapi så hon inte blir en vandaliserande tonåring sen?

Fyrverkerier i sovrummet

Ja just det, jag glömde att berätta om vår nyårsafton. Vi tittade på Tombraider på TV till kvart över 11, Lara Croft (Angelina) är så cool, jag vill också kunna skjuta, sparkas, slåss och sånt! Vi drack pyttelite champagne. Sen sa jag att jag nog inte orkade vara uppe till 12 och karln sa att han nog inte heller orkade det. Så vi gick och la oss i sängen och läste lite. Vi var faktiskt fortfarande vakna vid 12-slaget och då blev det minsann lite fyrverkerier där i sovrummet... hehehe. Fast det var bara som vi såg genom fönstret där vi låg i sängen. (Vi var alldeles för trötta för nåt annat om det nu var nån som trodde det.) När allt oväsendet slutade somnade vi, och ungen vaknade inte heller av "bang-bang" som tur var. Härligt att vakna upp på nyårsdagen utan baksmälla!

Blir man fulare av att få barn?

Barnlös                                                       Med barn


Haha, ja döm själva. Jag tyckte att jag var så ful på bilden från igår kväll att jag var tvungen att kryssa ut mitt ansikte. Mammamjukbyxorna som jag modellar är köpta på ebay, de var för korta så jag sydde på tygbitar där nere, det ser typ ut som att jag har pyjamasbyxor under men jag slipper iaf att frysa om anklarna. Drycken är en blandning av champagne och juice.
Ok, grejen är den att på bilden till vänster har jag ju ansträngt mig för att se söt ut eftersom jag säkert skulle ut och ragga eller nåt. På bilden till höger finns ingen ansträngning, förutom den att stå upp med stora magen.
Nyårslöfte: att anstränga mig lite mer för att vara en yummy mummy istället för bara slummy! Kanske.

RSS 2.0