Pomfritt = babymat?

Babyn har ätit pomfritt! Eller i alla fall sugit på ett. Hon är 3 1/2 månader nu och alltid hungrig trots att hon får jättemycket mjölk hela dagarna. Här i England är det inne med "baby led weaning" vilket är att babyn själv får hålla mat i händerna och suga/äta om den vill. Så jag fick ett infall att testa det igår kväll. Babyn fick ett pomfritt i handen. Hon började genast suga på det. Efter ett litet tag tänkte jag att det räckte så jag tog det ifrån henne. Då började hon gråta otröstligt. När hon fick tillbaka pomfrittet slutade hon omedelbart att gråta och började suga på det igen. Knäppt va? Vi trodde inte våra ögon. Sen dess har hon även fått äpplepure och babyris, vilket kanske är lite mer passande. Hon åt några skedar av båda. Ok, man ska egentligen inte ge mat innan 4 månader men mina moderliga instinkter sa att hon är redo. Hoppas att jag snart inte behöver vara mjölkkossa typ non-stop!


Älg!

Glömde säga att vi såg en älg när vi var i Sverige! Jag har sett älgar innan men karln och ungen hade inte det, trots att vi har varit ute i skymningen och letat ett antal gånger innan... Nu var det just i skymningen, när mamma hade hämtat oss på flygplatsen och vi körde på en liten grusväg på väg till vårt sommarställe. Då helt plötsligt får vi syn på en ganska stor mörkbrun älgko i skogsbrynet nära vägen. Ingen sa något, vi bara tänkte "nämen är det en älg???" men ingen sa nåt förrän vi hade kört förbi. Sen backade morsan tillbaks, den stod kvar och vi glodde på den ett tag. Kameran låg i bakluckan tyvärr och jag satt inklämd mellan 2 bilstolar i baksätet, så tyvärr kunde jag inte fota. Men jag hittade denna bilden på internet, den såg ut ungefär så fast den var lite mörkare. Har ni sett älgar nån gång?9 sekunder

Det är inte så himla ofta man har tid eller ork att "rumla om i sänghalmen" när man har bebisar & småbarn, men igår kväll lyckades vi i alla fall få till det lite. Just när vi var ähem... klara, så vaknade babyn och började jollra i sin korg. Karln sa: "Wow, is there a baby already? I thought it takes 9 months, not 9 seconds?!" Haha, vilken lustigkurre till karl jag har va...Ungens nya "cabin bag"

Eftersom ungen numera är 2 år och har egen stol på flyget så får hon även ha eget handbaggage. Denna kom med posten idag (köpt på ebay). Kan inte vänta tills jag får se vad hon tycker om den när hon kommer hem från dagis...Uppdatering: Hon sa "den är inte rosa" och verkade lite sur, men sen började hon packa den full med grejer och drog runt den i huset.

En sommarbild

Jag vet inte vad som hände men det kom nån mystisk dimma över denna bilden. Tycker nästan det gör att vi ser mer spännande ut, typ att jag är skogsrået med mina 2 skogstroll... vad tycker ni?


Vi är tillbaks!

Nu är vi tillbaks i England igen. Vi hade jättekul i Bohuslän! Lite bilder kommer snart. På vägen hem från flygplatsen så missade karln ett avtag på motorvägen för jag hade tittat bort en sekund och hade inte sagt åt honom "hallå vi ska svänga av här" som jag brukar. Jag blev skitsur och sen körde vi in på ett ställe där bara poliser får köra och vi körde över en liten bro över motorvägen fast det var förbjudet och kom tillbaks dit vi skulle! Busigt va...

Vi åker till Sverige!

Senare idag flyger vi till Göteborg med Ryanair. Vi ska vara i Bohuslän över midsommar, på vårt sommarställe samt hälsa på några släktingar. Tydligen ska vädret bli ok! See you later...

(bild från nätet på boskapstransport)

En svensk fe

Vi var på ett barnkalas igår och där fanns en "magic fairy" inhyrd för att roa barnen... och hon visade sig vara en svensk fe! Åsa hette hon och var gravid i 5:e månaden (fast jag hade inte ens märkt det för hon var så snygg och smal ändå). Här är några bilder från hennes website som jag snabbt hittade genom att googla Asa fairy. Vi pratade med henne lite, det är alltid kul att träffa andra svenskar. Ungen verkade lite förvånad att fen kunde svenska!
Plask!

Både babyn och ungen älskar att bada. Babyn plaskar som en galning, det är väldigt gulligt.Sen förstördes idyllen av att jag satte på jacuzzin och som ni kan se var hålen över vattenytan så det sprutade vatten överallt och alla började gråta utom jag.

Cadillac

Ungen fick syn på karlns Cadillac högt uppe på en hylla och lyckades tjata till sig den... Sen fick fåret syn på den och körde iväg på äventyr med sina kompisar. Bä bä vita lamm har du tanken full?


Tjock?

Jag kände mig jättetjock igår för karln hade lurat i mig nån slags fettig paj som han hade köpt. Jag: "Varför köpte du den, vi bantar ju?" Han: "Men... den var på rea." Jaja. Jag vägde mig iaf imorse för att se hur illa det var. (Det var inte bara pajen, jag kände mig tjock i största allmänhet.) Men hör och häpna, jag väger bara 63 kilo! Det är ett kilo över min målvikt för tillfället. Snart kanske jag t.o.m. kommer i mina gamla jeans. Ok, innan nån säger nåt, jag bantar inte på riktigt, för det ska man inte göra när man ammar, jag försöker bara att inte äta för mycket onyttigheter.

Sommar i Sverige

Vi har bokat flygbiljetter! Med jävla Ryanair tyvärr... de är världens mest irriterande flygbolag med massor av extraavgifter, urdålig service, etc. Hur som helst så ska vi vara i Bohuslän över midsommar! Hoppas vädret blir bra, vad tror ni, fet chans eller...?

Jag dyker för några år sen

Pappa älskar inte mamma?

Karln har varit på kurs hela dan idag. Jag såg väl inte direkt fram emot att vara ensam en hel dag med 2 barn, så imorse sa jag halvt på skämt halvt på allvar: "If you loved me you wouldn't go...". Ungen såg allvarlig ut och sa efter ett tag till karln: "Daddy, you don't love mummy." Ojdå. Vi fick kramas och pussas en massa allihopa så att hon skulle förstå att alla visst älskar varann.

Gladiator-sandaler

Bättre sent än aldrig... gladiators har väl redan varit populära i sådär 100 år, men nu hoppar Slummy Mummy på trenden! Köpte dessa idag för 20 pund. Jag är nöjd och känner mig lite sommarläcker!


Babygym

Babyn gillar sitt babygym.(Hon är den enda i familjen som tränar på gym...)Ungen ville också vara med lite grann. En blå- och en brunögd unge!


Yo sushi

När vi var i London för några veckor sen så åt vi på en ställe som heter Yo Sushi. Det kommer tallrikar med olika små maträtter på ett löpande band. Man blir lite stressad och vet inte riktigt vad man ska plocka åt sig, men det är kul!


Dagen efter

Jag är en sån "lightweight" nu för tiden. Innan kunde jag dricka rätt mycket utan att må speciellt dåligt, men nu... nu känns det som att alkohol är rena rama giftet! Vi delade på en flaska vin igår och jag känner mig rätt bakis. Blä.


RSS 2.0