Flyttlådor

Här står jag med en trave flyttlådor. Vi har såna här travar lite överallt i huset, vi har MYCKET grejer. Och alla lådor måste tejpas ihop, här finns det inga fina viklådor förstår ni... Jag vill aldrig se en rulle packtejp mer i mitt liv! På tisdag flyttar vi alltså. Ungen har varit på dagis hela dagarna ons-fre, från 8-6 och vi har packat non-stop. Nu har vi idag och imorgon att göra det sista och vi tror att vi blir klara i tid!


Flätor

En snäll "fröken" (säger man så fortfarande?) på ungens dagis hade gjort flätor i hennes hår i fredags, det var gulligt. Flätorna sitter fortfarande kvar och ser nu väldigt rufsiga ut. På tisdag är det sista dagen på dagis, snyft... Babyn i bakgrunden tittar beundrande på sin storasyster.


Stress

Vi flyttar på tisdag den 31:e och vi har otroligt mycket att göra innan dess! Det är alltid mer än man tror att packa. Nån som vill komma hit och hjälpa oss? Nej jag tänkte väl det, suck... Tejpen till flyttlådorna är så dålig att bottnen just trillade ur en låda full med böcker som karln bar. Han blev jättearg. Nu är han och köper en bättre tejp. Han säger att han inte vet om vi kommer att hinna allt. Men det måste vi, så det är bara att jobba på! Hejdå så länge.

Månen

Jag trodde att det var fullmåne igår men det är ikväll enligt denna website. Så håll utkik efter månen ikväll innan ni går och lägger er! Ungen älskar månen, det var hon som fick syn på den igår. "Mamma, MÅÅÅNEN!" Sen när hon inte ville gå och lägga sig så sa jag att alla måste sova på natten utom månen. Jag låtsades prata med månen och frågade om den skulle vara vaken hela natten. Sen låtsades jag att månen svarade och sa ja jag ska vara vaken hela natten men alla barn måste sova... Då tittade ungen på mig med en viktig min och sa "Nej mamma, månen har ingen mun så den kan inte prata!"


Spegel spegel på väggen

Titta, en baby i spegeln!


När barn väljer kläder själva

Ungen har inte riktigt förstått konceptet kläder som passar ihop... Jaja, det kunde varit ännu värre?!


Punkbaby

Babyn har nu nån slags mohikan som är mörk i topparna och ljus inne vid huvudet. Detta är alltså helt naturligt, jag har inte hållt på och stylat hennes hår om ni trodde det...


Brick Lane

Vi åkte till Brick Lane Market idag, det ligger i East End i London. Trots att jag har bott i London i många år och varit typ överallt, så hade jag faktiskt aldrig varit där. Det var coolt! Allt mellan himmel och jord säljs där, allt från kläder till cyklar till konst till städgrejer. Jag hade inte med kameran men här är en bild karln tog med telefonen. Det är alltså jag som står där och ser dum ut... Ser ni vad det står på skylten? Haha. (plimsoles är billiga tygskor)


Århundradets fynd!

Det finns ett jeans-märke som heter 7 for all mankind, det är coolt, snyggt och dyrt. Ett par jeans kostar minst 100 pund. Vi var på Brick Lane Market i London idag och gissa vad jag hittade? Just det, ett par såna jeans i min storlek. Och gissa vad de kostade? 2 pund. Ja ni läste rätt, 2 puuuund!


Godkända!

Vi har nu blivit godkända som hyresgäster! Det var lite hårigt eftersom ingen av oss har fast anställning och vi har lite ehh... oregelbunden inkomst för tillfället. Men karlns revisor skrev ett fint brev som fixade biffen! Hurra! Suck av lättnad. Vi slipper sova under en bro. Vi flyttar den sista augusti. Det sorgligaste kommer att bli att säga hejdå till ungens dagis, hon trivs jättebra där och vet vad alla barnen heter. Men vi har hittat ett annat dagis som verkar jättebra så hon klarar sig nog.


Att hota barn

Vi turas om att borsta ungens tänder på kvällen. Igår kväll var det karlns tur. Följande konversation kunde höras från badrummet:

"You must brush your teeth."
"NOOO daddy!"
"Do you want me to pick your nose instead?!"
"NOOOOOOOOOOOO!"
"Ok, then let me brush your teeth."

Tandborst-ljud hördes.

Ingen läser min blogg?

Varje gång jag tänker att äsch ingen läser min blogg, så får jag helt plötsligt rätt många läsare på statistiken. Eller många och många, det var 17 igår. Tack för att ni kollar in på min blogg då och då kära läsare!
Just nu har vi rätt mycket att göra inför flytten så det blir kanske inte så mycket bloggande på ett par veckor. Men sen kommer jag att blogga om hur vi trivs i London och så. Jag ska försöka hitta aktiviteter för barnen, det verkar finnas massor av baby & toddler groups och så har jag hittat en dansgrupp till ungen! Sen så är planen att jag ska försöka skaffa några nya kompisar också. Jag måste nog anstränga mig lite för att vara en yummy mummy istället för en slummy, så det kanske blir lite smink och dagens outfit! Kanske...
Ja just det, jag kommer nog att gå ut lite i London också med mina gamla kompisar. Åååh vad kul!


Shopaholic

Ja det har blivit lite väl mycket shoppande på sistone, men jag kom på att babyn inte hade några gosedjur. Nu har hon i alla fall fått denna gulliga kanin också! Ska nog inte ens visa den för ungen...


Skepp o'hoj

Min blogg blir lite väl mycket om barn och sånt ibland... så nu tänkte jag slänga upp en cool bild jag hittade i datorn. Det är ett gammalt skeppsbrott på ett korallrev utanför Mauritius (där vi gifte oss). Jag tog bilden när vi var på en båt, på väg att snorkla vid revet. Ser ni de stora vågorna utanför revet? Inte konstigt att båten gick på grund... Jag saknar att göra spännande saker. Det mesta spännande har legat på is när man har en liten baby. Även fast det är ju spännande också, på ett annat sätt!


Lång lugg

Okej, jag har fått nog av att försöka klippa ungens lugg så att hon ser mer normal ut än vad jag gjorde när jag var liten! Det är svårt och blir ofta snett och för kort. (Känns det igen mamma?)
Jag frågade henne om hon ville klippa luggen, hon sa nej. Så nu låter vi den växa ett tag och ser hur det blir. Men det är jobbigt att ha luggen i ögonen hela tiden så det blir trollunge-looken. Hårklämmor bara trillar av. Nåt annat tips?


Vad gjorde man förr i tiden...

... när man inte hade en massa konstiga leksaker till sina barn? Detta är babyns favoritgrej för tillfället. Den hänger från dörrkarmen och har en fjäder inuti så hon kan hoppa lite upp och ner.
Jag har förresten klippt av hårtofsarna på sidorna nu, det blev bra.
Ett tåg som heter Lady

Ungen hade tjatat rätt länge efter detta tåget som heter Lady, så jag köpte det häromdan på Ebay (så klart). Visst är hon fin? Ett riktigt tjejigt tåg.


IKEA

Jag ser fram emot att komma i ordning i vårt nya hus! Vi vill ha lite mer ordning på bland annat barnens leksaker. Vi ska köpa detta från IKEA, det heter Trofast. Läckert va? Och så ska vi införa en ny rutin, att varje kväll innan läggdags ska ungen själv hjälpa till att städa undan sina leksaker. Kanske...


Hus

Detta blir nog vårt nya hus, det ligger i Bromley i södra London. Vi får hyra det ifall vi blir godtagna som hyresgäster. Vad tycks? Jag kommer knappt ihåg hur det var där för jag var så himla trött när vi kollade på det huset, men karln säger att det var fint. Vi flyttar om 2 veckor! Jobbigt men spännande...


Att översätta

Ungen är tvåspråkig. Hon kan prata engelska och svenska ungefär lika bra. Det händer ofta att hon frågar mig en sak, t ex "kan jag få mer apelsinjuice?" och om jag säger fråga daddy så går hon till karln och säger "can I have some more orange juice please?". Hon kan även översätta ord om man frågar fast det verkar vara lite svårare. T ex "vad heter bil på engelska?" ... tänker ett tag... "CAR!"
Igår kväll när vi tvättade håret frågade jag "vad heter balsam på engelska?" ... hon tänkte ett tag... "CUCUMBER!" Jag: "Ja nästan, det heter conditioner. Och vad heter gurka på engelska?" "GUUURKA!" (sagt med engelsk accent) Detta är karlns fel för han brukar försöka säga några svenska ord och gurka är ett av dem.
Ibland rättar hon karlns uttal när han försöker prata svenska. Han sa nåt om hennes "rompa" igår när vi satte på natt-blöjan. Ungen sa: "Daddy, it's called RRRUMPA!" (med väldigt svenskt uttal) Jag är stolt mamma.

Rätt svar

Rätt svar på frågan om katten var alltså C som några av er hade gissat! (Ni vinner en gratis öl på en engelsk pub om ni kommer hit...) Ungen kom hem från dagis och la beslag på katten direkt, babyn får inte ha den alls. Men jag säger ganska ofta att det är babyns katt och att när hon blir lite större så kommer hon att vilja ha den.

Klippa eller inte klippa?

Babyn hade mycket hår när hon föddes.


Sen trillade det mesta av håret av, fast det börjar växa ut igen, ljust. Så här ser hon ut nu.


Hon skulle passa in i detta gänget av hasidic jude-pojkar?! :)


Frågan är nu, tycker ni att jag ska klippa av de små tofsarna på sidorna så att det kan växa ut jämnt, eller ska jag låta det vara?

Packa etc

Vi flyttar om 2 veckor, fast vi vet fortfarande inte vart vi ska ta vägen, vi letar efter ett hus att hyra. Idag har vi börjat packa lite. Jag frågade karln om jag skulle packa ner mina mamma-jeans eller ge bort dem till en charity shop. Han sa att det är lika bra att behålla dem, man vet aldrig... Hmm. Just nu känns det som att det verkligen räcker med 2 barn, fast man vet ju aldrig som sagt.
Babyn är bättre nu, vattenkopporna börjar torka ut och försvinna! Ungen har en liten grop på näsan där en vattenkoppa satt, jag hoppas att den går bort?! Tror att det finns chans till det eftersom sårskorpan precis har ramlat av och det läker nog fortfarande, men vi får se. Hon kliade inte på den och sårskorpan ramlade av av sig själv. Annars blir det laserbehandling sen när hon blir äldre, om hon vill! (Googlade hur man får bort ärr efter vattenkoppor.) Jävla vattenkoppor, det är verkligen är rätt hemsk sjukdom tycker jag. I USA vaccinerar man mot det. Innan tyckte jag att det var lite knäppt men nu tycker jag nog att man borde göra det i England och Sverige också.

Motorcykel

Jag och karln hade motorcyklar innan men vi sålde dem i samband med att vi fick barn. Allt känns liksom farligare när man har barn, om man dör är det liksom värre då så man blir lite försiktigare... Nu hittade jag våra gamla jackor, ska sälja dem på Ebay.

Så här såg vi ut när vi trodde att vi var tuffa!


Oj vilka coolingar


Jag tar en sista tur runt kvarteret innan jag sålde motorcykeln

Gissa...?

Kan ni gissa vad som hände igår när ungen kom hem från dagis och fick syn på babyns nya katt?

a) Hon lät babyn ha den ifred för hon har ju en egen katt
b) De turades om att gosa med katten
c) Ungen kidnappade katten och babyn fick inte ha den alls


Idag ska vi titta på några hus till i London, hejdå! Jag är fruktansvärt trött för babyn vaknade typ 7 gånger på natten.

Katter

Den svarta katten är ett av ungens favorit-gosedjur. Lite lagom smutsig och tilltufsad som ni ser. Bland annat har den nästan blivit glömd en gång på Göteborgs Central, det var traumatiskt, då lärde jag mig att aldrig låta små barn ha med gosedjur ute. Den gråa katten kom med posten från Ebay idag, den är till babyn, för jag tänkte att hon också skulle få en likadan katt (av märket Keel Toys).Åh nej, jag tittade bort en sekund, nu blir det kattungar också!


Väntan...

Vi måste flytta ut ur vårt hus 3:e september. Problemet är bara att vi inte har nånstans att ta vägen ännu! Det finns ett hus i södra London som vi vill hyra, men vi vet inte om vi får det för vi har inte fått besked och det verkar som att den som äger huset är på semester och mäklaren får ingen kontakt. Så jag är rätt stressad för jag hatar ovisshet. Om det bara hade varit jag och karln hade det varit mer okej, men allt känns mycket jobbigare när det är barn inblandade. Håll tummarna för att det ordnar sig!

Stackars babyn ännu mer

Den här bilden är från innan babyn fick vattenkoppor.Hon ser så hemsk ut nu att jag inte ens vill visa en ny bild... Och igår blev det ännu mer synd om henne. Jag skojade först med henne och sa att jag skulle äta hennes fötter och så nafsade jag lite i tårna. Sen kom ungen och skulle göra samma sak, men tog ett stort bett med sina vassa tänder i babyns stortå! Det blev bitmärken men inget blod. Babyn skrek så klart i högan sky och sen skrek ungen också för att babyn skrek och jag blev arg. Sen sa jag till ungen att blåsa på babyns tå så att det skulle kännas bättre och det gjorde hon. Efter några minuter var alla någorlunda glada igen.

Stackars min baby!

Om bebisar får vattenkoppor blir det oftast en mild variant har jag läst... Inte här inte, det ser för jävligt ut. Och hon försöker klia en hel del med sina små händer. Stackars min lilla flicka. Det är i alla fall inte så mycket i ansiktet än så länge. Hon vaknade mycket i natt, så jag är trött.


Amning...

Ungen brukar amma sina djur ibland, visst är hon duktig!


Senaste nytt

Vi ska nog flytta till London ett tag istället för att stanna här i byn. Vi letar efter ett hus och ett dagis till ungen. I eftermiddag ska vi kolla på några dagis. Och vi väntar på besked om vi får hyra ett hus, vi har prutat lite på hyran...
Babyn har massor av vattenkoppor nu, på huvudet och halsen. Jag har inte vågat ta av hennes pyjamas än och titta på resten av kroppen. Men hon verkar inte lida så mycket av det som tur är!

Man ser inte så mycket här, men hon har massor små röda prickar på magen och blåsor på huvudet...

Vattenkoppor del 2?

Bebisar får inte vattenkoppor för de är skyddade av mammans antikroppar genom bröstmjölken. Hmm... Undrar då vad det är för små vattenfyllda blåsor som börjar dyka upp på babyns huvud. Jaja, nu ska vi i alla fall inte åka nånstans.

Huset är sålt!

Idag har vi äntligen skrivit kontrakt för försäljningen av vårt hus! Hurra för oss! Vi ska antagligen flytta till ett hyrt hus här i samma by ett tag, sen är planen att vi nog ska flytta till USA. Ikväll ska vi fira lite! Och vi firar även att barnen fick en ny kusin igår, min syrra M födde en flicka.


Mer shopping

Köpte dessa kläder på rea på Children's Place som är en cool barnaffär. Tröjan är alltså till ungen och shortsen till babyn om ni inte fattade det...Denna klänning kostade en dollar på en tagsale som är när folk har en liten loppis utanför sitt hus. Karln älskar att fynda, han köpte även ungefär 10 andra plagg som vi så klart inte behövde.Dessa skor fick vi av ungens kusin, de heter Lelli Kelly och är svindyra och trendiga, ett måste för alla barn! Lite slitna men ungen gillar dem ändå.Jag köpte även lite andra kläder men inte så mycket och inget speciellt eller dyrt! Duktigt va.

Jeans-shorts

mmäö-öö-.-.,, ,ug

(Detta är skrivet av ungen som just satt i mitt knä.)

Nu till saken... Jag letade efter ett par jeans-shorts i USA och till slut hittade jag de här, i en av mina favvo-affärer American Eagle. Det är stretch så skönt även för en person med fortfarande lite tjock mamma-mage. Skärpet är modellens eget...Björnbär

Vi plockade björnbär idag, vid en åker nära där vi bor. Ungen har gått och väntat så lääänge på att björnbären skulle bli mogna och nu är de äntligen det! Mmm... Både jag och ungen brände oss på brännässlor men det fick det vara värt.


Nappen...

Här är en bild från flyget. Som ni ser suger ungen på sin napp. Eller "namme" som vi kallar det eftersom hon inte kunde säga "nappen" när hon var liten. (Babyn vill inte ha napp.) Ungen brukar ha napp när hon ska sova, när hon ska ha "en lugn stund" och när hon åker i bilen eller i vagnen. Fast när hon var sjuk blev det typ hela tiden. Nu tycker jag att det är dags att sluta med nappen helt på dagen, så från och med nu när vi kom hem så får hon BARA ha den på natten, utan undantag. Det har varit lite gråt och klagan men det går ganska bra. Någon som har nåt bra tips för hur man sen slutar helt med napp?


Trött

Nu är jag hemma igen. Vi landade kl 6 imorse. Jag sov typ 1 timme på planet. Och en liten tupplur när vi kom hem. Är väldigt trött! Gäsp... Barnen uppförde sig i alla fall väl, de är redan vana resenärer. På vägen till JFK-flygplatsen var det jättemycket trafik så vi trodde nästan vi skulle missa planet. Hatar sån stress! Men vi kom till gaten just när de skulle börja boarda så det var ok. Vi hade med oss 2 barn, 2 barnvagnar, 2 bilbarnstolar, 3 resväskor och 3 handväskor. Inte dåligt va?

New York City

Jag i Grand Central Station när vi precis hade kommit in med tåget... dum turist!


The subway...


Brandbil


Lower East Side... det är så mysigt där, lummigt och rätt lugnt, fast ändå storstads-vibe. I love it.


Många konstiga affärer


Ett känt judiskt hak (karln är jude)


Jag och lite graffiti


En cool liten park som vi sprang på... en oas i storstan


Självporträtt


Ner i tunnelbanan igen på väg hem...Jag blev som sagt typ kär i New York! Så himla coolt fast ändå mysigt, intensivt fast ändå lugnt, stort fast ändå överskådligt, fint och slummigt på samma gång i en härlig blandning... Ja jag har varit där en gång innan men då hade jag fel sällskap och gick nog till fel ställen. Nu var vi bara på Lower East Side men enligt karln finns det massor mer att upptäcka!

I love New York

Vi var i New York City igår, jag blev typ kär i den stan! Det var bara jag, karln och babyn. Vi strosade runt och gick vilse på Lower East Side. Det är jättemysigt där. Bilder kommer sen. Idag ska vi åka hem!

RSS 2.0