Florida

Vi sticker till Florida nu, vårt plan ska gå... Tillbaks 11/1. GOD JUL!

Jag har köpt en baby!


Slummymummymamma

Min mamma var här och hälsade på i förra veckan. (Och innan dess var min pappa också här.) Det var jättekul och jag önskar att min familj bodde lite närmare!

Jag och mamma sommaren 1973... (fotad från diabildskärm)

Nya reklamen... usch!

Jag snor detta inlägg rakt av från min vän CC för jag kunde inte sagt det bättre själv:

Nä fy nu blir jag förbannad på Blogg.se...
Pratar förstås om den nya fula bannern i nedre delen som är reklam för bloggshoppen! OK, ni behöver få in pengar, I get it.. att det har legat en och annan annons mellan inläggen det kan jag leva med. Men en TJOCK grej i nederkanten som tar en väldig plats från min blogg och mina bilder, nej tack.
Dessutom gillar jag inte tanken på att indirekt göra reklam för andras bloggar och inkomster på deras skit de säljer utan att jag kan välja vad som visas där :( Vad kommer härnäst?
Vad tycker ni om den nya reklamen? Stör den er eller bryr ni er inte?


Jultomten kom till dagis

Vi var på julfest på ungens dagis igår. Jultomten kom och gav julklappar till alla barnen (som föräldrarna hade köpt för högst 5 pund). Ungen gick snällt fram och hämtade sin present när det var hennes tur. Detta trots att hon hade sagt innan att hon inte vill ha några presenter från jultomten, bara från mamma & daddy. Tyvärr var inte Miss Kasper där, det är ungens favorit-"fröken". Jag frågade henne om hon kanske är sjuk eller har åkt på semester? "Nej, Miss Kasper är väldigt hungrig så hon är hemma och äter mat från sin kyl." Var får barn allt ifrån? Vi träffade även ungens bästa kompis Meredith och pratade med hennes mamma för första gången. Tydligen leker de jättemycket på dagis och nu ska vi fixa en "playdate" nån gång efter nyår. Kul att hon har en bästis!

Bilden lite kass för den är från mobilen...


Skinny jeans, bättre sent än aldrig...?

Nu har jag också hakat på trenden med "skinny" jeans, bara sådär några år senare än alla andra... Dessa är från Primark och kostade endast 8 pund. Helt ok fast det känns lite som att de är gjorda av papper. Päls-bootsen är också nya, inte ens jag ville springa runt i gympaskor längre, det blev för kallt.


Babyn är livsfarlig

Babyn har lärt sig att klättra upp för trappan! Duktigt men farligt.


Hej mamma!


Oj, tur att mamma var här och passade...

Grönt kort...

Vi funderar på att flytta till USA, kanske till sommaren. För några månader sen började vi den långa processen att ansöka om ett green card till mig. (Karln är amerikan, det är därför jag kan ansöka om det.) Det har varit många formulär, massor med papper, polisrapport, läkarundersökning... och i tisdags kl 8.00 var det dags för intervju på amerikanska ambassaden i London. Jag kom in efter lång kö till säkerhetskontrollen och gick på toa. När jag satt på toa så hör jag mitt nummer kallas... hjälp! Snabbt drog jag upp byxorna, rafsade ihop mina grejer och sprang till fönster nr 1. Det var en rätt sur och avig tant som samlade in diverse formulär och dokument från mig och sa till mig att betala några hundra dollar. Sen fick jag vänta i kanske en halvtimme och så var det dags för intervju. Denna gången var det en trevlig kvinna bakom ett annat fönster. Hon frågade några frågor, tex: var bor din man, ska du flytta till USA med honom, har han bankkonton i USA, har han släkt där, ska ni skicka över era grejer, har du någonsin haft problem med rättvisan? Jag svarade ja på alla dessa frågor utom den sista. Sen var jag beredd på att visa bevis på att vårt äktenskap är på riktigt, som jag hade med mig. Men det behövdes inte. Efter att intervjun hade pågått i ca 5 minuter fick jag hålla upp högra handen och svära på att allt jag sagt och fyllt i var sant, bland annat att jag inte tänker utöva bigami eller vill försöka störta den amerikanska regeringen. Sen sa hon: Jag ska godkänna ditt visa!


Snö i London

Det började komma lite snö...


... sen kom det mycket mer, vi är helt insnöade!


Ungen är redo (som tur var passar kusin L's avlagda overall fortfarande)


Karln är duktig på att göra snögubbar (?)


Babyn fattar inte vad som har hänt


Herr snögubbe, kan du passa babyn en stund?


Ungen var mer positiv än förra vintern!


Bara ett kort till, sen får ni gå in


Det är totalt snökaos här i England. Plogbilar vad är det? Vinterdäck vad är det? Snöskyfflar vad är det? Riktiga vinterkläder vad är det? Etc... Men vi klarar oss! Och jag börjar bli lite bättre.

Ungen är bara 2 1/2 och hon har lärt sig att läsa!


Slummy Mummy på A&E...

Min hemska hosta gick inte bort, den blev istället värre. Igår gick jag till doktorn och hon sa att jag måste åka till A&E (accidents & emergency - akuten) medetsamma för jag hade hög puls och ev lunginflammation. Men det var snökaos här i London så jag kunde inte komma dit. Vår bil är insnöad i nerförsbacken på vår garageinfart... men idag gick det iaf att få tag på en taxi, så jag åkte dit. Jag var där i några timmar och gjorde ECG, röntgen, blodprov och blev undersökt ordentligt. Det var som tur var inget allvarligt, bara en kraftig luftvägsinfektion. Den höga pulsen är för att jag är sjuk och inget att oroa sig för sa doktorn. Jag fick stark antibiotika. Det är jag tacksam för men tyvärr gav den mig medetsamma biverkninarna äcklig smak i munnen och huvudvärk. Hoppas jag blir frisk snart! Lite snöbilder kommer snart...

RSS 2.0