Mer USA

Ungen har fortfarande vattenkoppor fast hon är bättre nu, de har fått skorpor och det kommer inga nya. Och hon kliar inte så mycket som tur är. Men vi kunde inte flyga till Florida igår som planerat (för att hälsa på barnens farmor, andra faster och kusiner). Och nu är jag lite sjuk, har ont i huvudet och halsen och mår allmänt risigt. Så jag och babyn har en lugn stund när de andra är ute på vift nånstans. Oj nu kommer de nog hem, friden är slut!

På stranden, långt bort från andra människor...


Ungen och kusin bygger och rasar sandslott


Babyn


Jag och babyn


En cool mataffär


med ett mjölk-band som spelade...


Babyn är glad för det mesta


Ungen i en sprinkler-pool... "Mamma det sprutar vatten!"


Stackars barn


Stor kusin ville hålla babyn


Hopp-borg eller vad det nu kallas... min svägerska och diverse vilda barn

Lite bilder från USA

Vi är fortfarande i USA, det är lite hektiskt, detta är första gången jag har haft tid att ladda upp lite bilder på karlns dator...

Babyn på planet i sin "sky-cot"


Babyn och ungen trötta efter att ha landat i New York


On the road!


Manhattan skyline... Empire State Building är den högsta på bilden


Karlns syrras hus i Stamford, Connecticut


Taco Bell, bästa snabbmaten, mmm!


Mjau...


Frukost på en diner, supergoda pannkakor!


Jag var trött och jetlaggad som fan.


Ungen och jämngammal kusin


Ungen och 5-årig mycket beundrad kusin


De hade köpt en klänning för mycket (?) så alla 3 fick matchande klänningar. Märket är "rock star kidz", coolt va. Ungen börjar bli sjuk, det var därför hon fick ha sin napp...


Och här är nu idag, vattenkopporna har brutit ut ordentligt, stackars barn...


Vi vet inte om vi kan flyga till Florida på torsdag eller hem på måndag, man får inte flyga med en smittsam sjukdom... så vi får se hur det blir. Håll tummarna för att vi kommer hem iaf och att inte babyn får det också! Godnatt.

Jetlag och vattenkoppor

Hej kara lasare. Vi ar i Connecticut, USA nu. Som ni ser har jag inga prickar pa den har datorn. Men ungen daremot har fatt prickar! Det kan nastan inte kan vara nat annat an vattenkoppor, plus att hon har feber och ar grinig. Stackars henne! Och stackars mig som har jetlag, jag har vaknat jattetidigt pa morgnarna och inte kunnat somna om, sa jag ar trooott. Annars har vi det bra... Flickorna har lekt mycket med sina amerikanska kusiner, det ar gulligt. Imorse akte vi till en diner och kakade frukost: pannkakor, agg, korv, etc, det var mumsigt! Jag ska forsoka lagga upp lite bilder en annan dag.

Vi åker till USA imorgon

Imorgon åker vi till USA! Först ska vi vara i Connecticut (nära New York) hos karlns syrra och barnens kusiner i en vecka. Sen ska vi vara i Florida några dagar också. Jag kanske bloggar lite därifrån, vi får se! Håll tummarna för att vi inte blir sinnessjuka av en transatlantisk flight med 2 småttingar... Ha det bra så länge alla läsare!


Jordgubbar och hallon

Jag kom på att det skulle vara kul för ungen (och oss) att plocka bär, så vi hittade en bärodling med självplock på nätet inte långt från oss. Det var jättekul och mumsigt! Vi kunde inte sluta äta när vi var där. Vi tror att man fick det. Ungens kiss har blivit rödaktigt av alla bär, hoppas det är normalt...
Klippt håret

Jag har varit hos frisören och klippt håret för första gången på jättelänge! Lite uppklippt men ändå långt ville jag ha. Ska låta det växa mer. Jag stör mig på de kortare testarna som hänger inåt, men karln tycker det är snyggt?! Vad tycker ni?


Hur mycket väger vi?

Babyn har mer än dubblat sin vikt. 6,9 kilo. Detta på en diet av (nästan) enbart bröstmjölk!


Ungen har nästan fyrdubblat sin vikt. 12 kilo. Detta på en diet av köttbullar, jordgubbar, ostmackor och en massa annat gott.


Och mamman...? Jo hon är iaf lika tjock/smal som hon var innan graviditeten!

Perfekt ordning

Ja som ni kan se så råder perfekt ordning bland babyns kläder. Allt är nystruket och ligger på plats i byrån och garderoben. Eh... hon har inte ens nån byrå eller garderob. Ännu. Men hur som helst så måste jag sortera hennes kläder typ IDAG. Eller imorgon. Eller nåt... Ska jag ge bort det som är för litet eller ska jag spara det ifall ifall ifall vi nånsin får en till baby?


Babyn skrattade!

Babyn skrattade för första gången igår. Det var jättegulligt! Karln skakade en leksak framför henne och så började hon plötsligt skratta, en lustigt litet babyskratt. Vi blev extra glada eftersom hon har verkat lite dålig den senaste veckan. Hon har varit grinig och haft konstiga utslag på huvudet och nacken. Vi var hos doktorn igår men han sa att det inte var något allvarligt, att det antagligen bara var nån slags virus. (Han tittade henne även i öronen och lyssnade på hjärta och lungor och kände på magen och tog tempen.) Fast jag börjar tro att utslagen kanske kommer från ett schampoo mot mjölkskorv, jag ska sluta använda det. Nu idag verkar hon i alla fall lite bättre. Vi har försökt få henne att skratta igen men det går så klart inte! Ungen skrattade första gången när hon var i samma ålder, i passkontrollen på Heathrow av alla ställen... Sen dröjde det jättelänge innan hon skrattade igen, trots alla våra försök.

Matchande kläder?

Vad tycker ni om matchande kläder på syskon? Jag gillar det egentligen inte så mycket, fast ibland kan man inte låta bli när man hittar nåt som är både gulligt och på rea... som dessa pyjamasar.Sitt där och se glada ut!

Dagens fynd

Snacka om billig barnvagn! Antagligen för att England åkte ur fotbolls-VM och ingen vill ha den nu... men vi bryr oss inte.
Babyn som är engelsk medborgare ser möjligen lite nedstämd ut.


Bättre lycka 2014! Och då kanske även Sverige kvalar in.
Stranden

Vi var på stranden idag nära där vi bor. Det är mest stenar där fast det finns lite sand, så karln och ungen byggde sandslott... som hon så klart rasade efter en liten stund. Jag badade i havet för första gången i år! Detta efter att ha fegat mig i typ en minut. Karln fegade sig mycket längre (som vanligt). Ungen badade bara benen. Babyn badade inte alls, hon hatar kallt vatten. Kameran var inte med men karln sa att jag såg fin ut i bikini så ni får tro på honom! Det vet jag inte om jag gör själv dock.

Familjefoton

Jag kom på för ett tag sen att vi inte hade ett enda foto på oss alla fyra i familjen tillsammans...

Först fixade jag detta fina porträtt med självutlösaren på kameran. Karln ser misstänksam ut, jag har ett tillkämpat leende, ungen tittar bort och babyn skriker. En klassiker med andra ord.


Sen tvingade jag min farbror att ta detta kort när vi var och hälsade på dem. Det är väl ok förutom att det ser ut som att jag bara har ett bröst (!) och det ser ut som att babyn bara har fyra fingrar. Jag kan garantera att jag har två bröst och babyn har alla fingrar.


Sen tog min mamma denna "action-bild" som faktiskt är rätt gullig även om man inte kan se någons ansikte.


Ungen, titta på mormor! Det här blev det bästa familjeporträttet hittills. Fast motljus var inte helt rätt.

Kaviar-rutschkana

Apropå kaviar, detta är karln vid kaviar-rutschkanan i Smögen.


Förråden börjar ta slut

Åh nej, mitt svenska bröd och kaviar är nästan slut. Här i England finns bara äckligt mjukt bröd som smakar typ urvattnad tvättsvamp. Man kanske skulle försöka baka själv... nån gång... i framtiden... när jag känner mig som en supermamma.


Jordgubbsflickan

Detta är ungens nya favorit på TV, jordgubbsflickan. Hon är väldigt amerikansk fast ändå gullig!


Nåt att äta...

"Nåt att äta, nåt att äta!" brukar ungen säga sådär 5 minuter efter middagen och springer till kylen för att rumstera om där i jakt på nåt gott. Men det satte vi stopp för, hehe. Kan ni tänka er de arga skriken?


Hejdå traktor!

Karlns gamla "traktor" har stått oanvänd med dött batteri och lite andra fel i mer än ett halvår. Egentligen är det ingen traktor utan en Range Rover. Han älskade att köra den innan och kände sig cool och så, men nu kör vi bara vår präktiga familjebil (en Volvo). Så traktorn blev auktionerad på Ebay! Auktionen var spännande och gick mycket bättre än förväntat. En ung kille med pappa kom och hämtade den redan samma dag. De betalade kontant, det var kul att se så mycket pengar, hoppas bara att de är äkta...


Vattenkoppor

Det går vattenkoppor på ungens dagis, man ser prickiga barn överallt. (Tydligen är det inte smittsamt längre när kopporna har fått skorpor.) Ungen är lite avis så igår fick vi fixa lite prickar till henne också.


Govlet

Av någon anledning kan ungen inte säga "golvet". Hon säger "govlet". Det är lite konstigt för hon kan säga nästan allting annars. Jag försökte lära henne igår.

Jag: kan du säga GOLL?
Hon: goll
Jag: kan du säga VETT
Hon: vett
Jag: bra! kan du säga GOLL-VETT?
Hon: GOVV-LETT!


Att lämna kommentarer

Dessa ord kom upp när jag skulle lämna kommentar på en annan blogg. Stämmer ganska bra för att beskriva mig, kanske är orden personligt utvalda...?


Ungen börjar bli stor...

Hon kan så mycket saker, tex springa utan att ramla (utom ibland), hoppa, dansa, prata såklart, åka sparkcykel. Snart flyttar hon väl hemifrån, eller i alla fall börjar sno vår sprit?!


Svar på gåtan

Tennisbollen på skärpet är en snarkboll! Man har den på sig när man sover så man inte ska ligga på rygg och snarka, utan istället bli tvingad att ligga på sidan. Karln har dock inte testat den ännu.

Ring inte soc

Ring inte socialen, vi ger inte våra barn bara skräpmat. Här äter ungen havregrynsgröt och babyn en liten portion babyris.


Tvättservetter

Ungen (efter fullbordat verk): "Babyn, varför har du så många wipes på dig?"


Vad är detta?

Karln har tillverkat detta. Kan nån gissa vad det är och vilken funktion det är meningen att det ska ha? (Obs det är inget snuskigt eller så...)


RSS 2.0