Car boot sale

Vi älskar car boot sales (bakluckeförsäljning), det är ungefär som loppis och är stort här i England. Vi har en här i närheten varannan söndag. Den är jättestor!



Vi gjorde massor av fynd, till oss själva och barnen. Detta är mina nya Morgan jeans som kostade 2.50 pund. Jag provade dem utanpå jeansen som jag hade på mig för tyvärr finns det inga provrum på car boot sales... Men det gick bra. Varför betala mycket pengar för grejer när man kan betala lite?


Goda ankor

Jag köpte ankor till lunch, de var oväntat färgglada!



Babyn högg in med god aptit.



Men sen tyckte vi det var lite svårsmält för henne så hon fick gröt istället. (ööörk hör jag er säga)


Babymat

När ungen var baby gjorde vi en del hemmagjorda pureer som det var meningen att hon skulle tycka om, men det visade sig snabbt att hon föredrog burkmat. Så med denna babyn försökte vi inte ens att göra hemmagjort. Men hon har varit rätt motvillig att äta, kanske är hon arg för att hon inte blev erbjuden hemmagjord pure...? Nåja, det får vi aldrig veta. Nu har hon i alla fall äntligen börja äta babymat med ganska god aptit. Det här är några av hennes favoriter. En del av dem är faktiskt rätt goda (det händer att jag smakar lite om jag är hungrig). Dessutom äter hon små bitar rostat bröd som hon håller själv, det ser väldigt gulligt ut.


Jag är inte lesbisk men...

Vi kollar på ett TV-program som heter X-Factor, det handlar om att försöka upptäcka Englands nästa popstjärna. Nicole Scherzinger från bandet Pussycat Dolls har varit med som gäst-domare. Alltså hon är ju bara så WOW! Så himla snygg, cool och verkar dessutom vara en snäll och trevlig människa. Här har jag gjort ett litet collage med bilder på henne, haha vad töntig jag är.



Tjejer, vilka tjejer gillar ni? Kan killar tycka att en annan kille är snygg?

Ungens första besök hos frisören

Det finns en frisör runt hörnet här som klipper barn för 5 pund så vi tog ungen dit. Hennes hår där bak hade aldrig blivit klippt så det var rätt slitet och luggen kom i ögonen hela tiden. Hon var jätteduktig, satt still och tittade allvarligt in i spegeln. Det hela tog bara ca 5 minuter.

FÖRE


EFTER (tyvärr med regnvåt lugg)


Vad tycks? Bättre än när jag har klippt henne va...? Om hon vill ha långt hår så får hon ha det sen när hon är gammal nog att vägra klippa sig...

Inga mer blöjor!

Ungen är nu blöjfri på dagen. Hon har varit helt utan blöja hela helgen utan några olyckor. Det är så himla skönt att slippa byta blöjor på henne, det räcker så bra med babyn. Först gillade hon inte att ha underbyxor på sig men detta Ebay-fynd fixade saken. Imorrn blir det dagis utan blöja för första gången.


Räven i vår trädgård

Jag lyckades få tag i kameran utan att den hann springa iväg! Fotat med 10x optiskt zoom.






Mode från 1976

Min mamma har en gammal postorderkatalog hemma som hon har sparat för skojs skull, jag antar att hon måste ha tyckt redan då att 70-talets mode var lite lustigt... (?) Vad tycks?














Ost-smugglare

Detta är boven i dramat som jag nu ska berätta om...



I säkerhetskontrollen på Kastrup blev karlns handbaggage stoppat. Säkerhetsmannen höll triumferande upp detta ostpaket och sa: "You're over the limit!" Karln sa: "What, I'm over my cheese limit?" "No your liquid limit, this is 400 grams" Karln: "It's not liquid, it's cheese". Jag hade svårt att hålla mig för skratt, fast jag visste att karln hade blivit väldigt ledsen om osten hade blivit beslagtagen. Som tur är så är de ganska avslappnade på Kastrup så han fick behålla sin ost! Vilken tur...

Sverige

Vi var i Sverige över helgen - för att träffa familj, prata svenska, och dessutom vara med på min lilla systerdotters namnfest. Här kommer några bilder...

Ungen drog sin väska så duktigt på flygplatsen!


Babyn på kalas... i fin klänning som jag har glömt av vem vi fick, men jag tror av "fransmännen"


Ungen på kalas... när hon inte försökte slå andra barn *jag skäms* (hon var trött)


Oj vilket bra glid i rutschkanan! Stadsparken, Lund


Jag och ungen poserar vid hönsburen


Gullig mamma höna och kycklingar


Jag vill gå in till kycklingarna!


Jag vill ta med nyckelpigan till mormors hus! (men den lyckades fly)


Ungen och kusin, väldigt gulliga


Ja som ni ser blev det visst ingen bild på nya lillkusinen som är 6 veckor, jag var lite dålig på att fota... men det får bli nästa gång. Hon är iaf tjock, go och gosig som bebisar ska vara. Babyn (min baby alltså), som för övrigt är 6 månader nu, verkade väldigt stor och förståndig i jämförelse. Ungen pratade mycket svenska vilket glädjer mig, men det var lite svårt i början med kusin och andra barn, hon är så van vid att bara prata engelska med barn. Men sen gick det bättre. NEEEJ, det är mitt tåg!

Shopping på Next

Next är min favoritaffär för barnkläder, de har kläder som är både coola och gulliga på samma gång. Jag gick dit idag för att köpa present till min nyfödda systerdotter. Det blev fina presenter men de kan jag inte visa här ifall nu min systerdotter läser bloggen (eller hennes mamma)... Och så kunde jag inte låta bli att köpa de här jeansen till ungen, visst är de läckra? De är rätt tajta så de ser bäst ut utan blöja. Vi är nästan redo att sluta med blöja nu, det blir nog nästa vecka eller nåt! Vi åker till Sverige imorgon över helgen, hejdå så länge.


Studsmatta

När utomjordingar flyger i sina flygande tefat över bostadsområden här i England, så måste de undra varför det finns så många runda "landningsbanor" överallt... och tydligen är det samma sak i Sverige. När de flyger lite närmare ser de att en massa konstiga små snoriga varelser hoppar upp och ner, kanske är det nån slags flygledare, eller servicepersonal som välkomnar? Anyway, nu har vi också en! Köpt på ebay så klart. Blod svett och tårar att sätta upp den...


Babyn är duktig / babyn är busig

Babyn är duktig för hon har lärt sig att sitta!


Babyn är busig för hon suger på ungens tåg, om ungen får se det så blir hon vansinnig!


Babyn är busig för hon vägrar suga mjölk från varesej mugg eller flaska...

Flygplan

Det flyger massor av flygplan över oss hela tiden, på väg till eller från Heathrow och Gatwick, ganska lågt så det låter rätt mycket. Fast ungen gillar det. Här låtsas hon att hon är ett flygplan.


Ungens nya dagis

Ungen började på sitt nya dagis i måndags. Det finns inga kommunala dagis här, alla är privata och det är stor skillnad på hur de är. Vi tyckte att hon skulle ha lite mer struktur än att bara springa omkring och leka med en flock vilda barn hela dagen. På Little Learners som hon går på, där har de både fri lek och organiserade aktiviteter under dagen i små grupper. Barnen kallar fröknarna för Miss ... eller Mrs ... . Man ska hämta och lämna på bestämda tider. När man kommer och hämtar så står alla föräldrarna utanför och väntar, sen öppnas dörren och man får gå in i hallen. Där finns en vit grind in till rummet där barnen är. Barnens namn kallas och de kommer springande och får ett efter ett gå ut genom grinden. Igår sa en av fröknarna "I wish all children were like Ungen". Så tydligen är hon snäll och duktig, vilken tur!

Ny säng

Ska vi eller ska vi inte köpa en ny säng till ungen...? Det har vi frågat oss själva i några månader nu. Vi åkte till IKEA för att se om hon verkade gilla sängarna där. Och det gjorde hon. Så vi köpte denna sängen, den heter Minnen. Än så länge har hon inte börjat gå upp på natten eller nåt!

Yrvaken


Och babyn har fått ungens gamla spjälsäng, här är det brutal väckning på gång

Jag försöker vara lite mer yummy

Ja nu när vi bor i London igen så försöker jag vara lite finare när jag går ut, alltså inte värsta sunkiga kläderna, smutsigt hår i tofs och inget smink... Så här såg jag ut när jag skulle gå iväg med ungen på Diddi Dance häromdan. Tröjan är från en charity shop (H&M från början), det är Hello Kitty om ni inte ser det... Smink: Lancome kohl ögonpenna, No7 sensitive eyes mascara. Och en läppenna i nån slags "nude" färg. Inte för att man nu ser sminket så mycket men lite syns det väl att jag har försökt?




Nytt dagis

Vi trivs alla jättebra här och ungen har inte ens frågat efter sitt gamla hus eller dagis. Men det har varit lite svårt att hitta ett nytt dagis till henne, det som jag trodde var bra blev vi tveksamma till efter att ha gått dit igen, så vi började leta på nytt. Men nu har vi bestämt oss för ett som heter Little Learners, det är från 2 år och ska tydligen vara väldigt stimulerande och lärorikt fast kul också... Hon var där idag i en timme medan vi fyllde i papper och hon verkade trivas jättebra. På måndag börjar hon på riktigt! Så håll tummarna för att det går bra.

Bilder från Bromley

Nu får ni se lite bilder från flytten och vårt nya hus! Vi har det bra fast det är fortfarande rätt mycket kaos... men vi jobbar på det.

Två flyttbilar anlände kl 8.30 på morgonen


Detta är bara början... en av de fyra flyttkillarna ser redan lite trött ut


Soffan fick åka ner från balkongen. Och här kan ni även se hur liten vår trädgård var!


Här är vi nästan klara, karln har hjälpt till att bära ner en väldigt tung grej...


Bromley here we come!


Vårt nya hus!


Vår trädgård! Där finns en räv, ekorrar, björnbär och ett päronträd.


Jag och ungen inspekterar tomatplantor, det fanns mogna tomater som blev uppätna av ungen


Tågen har fått nya sängar... lika bra vi inte köper nåt vin ändå, man får bara så ont i huvudet


Man blir trött av att flytta


Första morgonen, ungen är överlycklig att ha en trädgård


Räven, var är du?


Vi hittade baby-bilen


Grejer grejer överallt


Babyn ser glad ut i trädgården



That's it for now... Vi har fortfarande inte riktigt internet, bara mobilt bredband. Så jag emailar inte så mycket och kollar inga andra bloggar eller nåt. Hejdå så länge!

Hej!

Vi har det bra i vårt nya hus fast flytten var jobbig och det är fortfarande kaos med lådor överallt... Har inte internet ännu, sitter på McD nu... Mer sen!

RSS 2.0