Fina tåg

Ungen är helt galen i sina tåg. Nu imorse gjorde hon dem fina, vad tycks?
Babyn har simmat

Babyn har badat i en pool för första gången, det såg ut ungefär såhär:Nja inte riktigt kanske... men jag tog hennes huvud under vatten en gång, bebisar har nämligen en reflex som gör att de håller andan under vatten. Hon verkade tycka att det var kul, i alla fall skrek hon inte.

Bröllopsdag

Idag är det ett år sen vi gifte oss på stranden i Mauritius... Det var fantastiskt och väldigt romantiskt!
Försummad baby

Vi har försummat babyn lite... för hon är så snäll och gör inte så mycket väsen av sig. Ibland glömmer jag nästan att hon finns! Men igår lekte vi rätt mycket med henne och tog även fram några gamla babyleksaker. Denna blomman var populär, hon stirrade på den i flera minuter!(Tröjan är från min faster Inga-Lill, visst är den fin?)

Kattungar

Jag vet att det finns minst en kattälskare som läser min blogg, så här får ni några bilder på min syrra Emmas kattungar Dolly (svart) och Dixie (randig).Pinnocchio?Cool eller byfåne?

Är ungen cool eller typ byfåne, vad tycker ni?
En till baby?

Vi tror inte att vi ska ha några mer barn nu, fast helt säkra är vi inte. Jag frågade ungen vad hon tycker: "Tycker du att mamma ska ha en till baby i magen, eller räcker det med Babyn?" Hon tänkte i ungefär en sekund och sa sen: "Det räcker med babyn." Hon har nog rätt! Speciellt eftersom babyn just bajsade på mig (blöjan läckte ut gult babybajs) och det var så äckligt att jag tänkte att det gör inget om detta blir vår sista baby... tror jag. Finns det nån läsare som är säker eller inte säker på om de vill eller inte vill ha fler barn...?


Jag såg en bil med en rolig registreringsskyltNär vi var ute och körde bil härmomdan så blev vi omkörda av en bil som "hette" KUK på registreringsskylten. Tyvärr hade jag inte kameran med mig... men som tur är lyckades jag hitta bilden ovan på nätet. I Sverige är ju vissa bokstavskombinationer censurerade, tex KUK, GUD, FAN, SEX, LEM, BAJ, APA, FUL, GAY, DYR, OND. Om ni vill se hela listan så finns den här.

Hemma igen

Vi är hemma igen. Mormor blev glad 2 gånger: när vi kom och när vi åkte... Men det var kul så klart att umgås med alla och prata bara svenska! Här är en bild från flyget.
Sverige

Jag är i Sverige med ungen och babyn! Flygresan gick bra fast det var ett kokande helvete ibland. Tex när vi köade för säkerhetskontrollen och babyn skrek för hon var hungrig och sen började ungen skrika för att hennes vagn var tvungen att åka genom röntgenmaskinen. Två skrikande barn på samma gång är inget kul, då gäller det att hålla sig lugn och inte börja skrika själv... Ungen får höra och prata mycket svenska vilket jag tycker är jättebra!

Ny Prime Minister

David Cameron från Conservatives har nu blivit ny premiärminister här i England! Labour har fått flytta ut från 10 Downing Street efter 13 år vid makten. Detta efter flera dagars diskussioner mellan alla partierna sedan valet i torsdags. I vanliga fall brukar antingen Conservatives (högern) eller Labour (vänstern) ha egen majoritet, men nu blev det ett s.k. hung parliament där ingen fick egen majoritet. Conservatives och ett parti som heter Liberal Democrats har nu bestämt sig för att jobba ihop och bilda en regering. Jag vet faktiskt inte exakt vad Lib Dems står för, det är typ inte många som vet. De är egentligen mest vänster tror jag, läste i en tidning att de flesta partimedlemmar har skägg och sandaler... Hur som helst tänker jag att det kanske kan vara bra med en koalition, så att de 2 regeringspartierna kan hålla lite koll på varann, istället för att det är en enväldig härskare liksom. Jaja, vi får se. Jag och karln tycker i alla fall att det är kul med lite förändring även om ingen av oss bryr sig så himla mycket om engelsk politik och vi får ju inte ens rösta eftersom vi är utlänningar.


Att skylla ifrån sig...

Jag: "Vad är det som luktar, har du gjort en bajskorv i blöjan?" Ungen: "Nej det är babyn!"

Nya barnkläder

Det är sällan vi köper nya kläder, det blir mest charity shops, car boot sales eller ebay. Men idag var jag och shoppade lite på Next som säljer coola barnkläder (och även en del snygga vuxenkläder). Tyvärr sa ungen att hon inte gillar jeansen... men det tar jag inte så allvarligt, imorgon har hon förhoppningsvis ändrat sig. (Det är små stjärnor på dem, inte prickar som det ser ut som på bilden.)


Camden

Vi åkte in till Camden i London igår för att shoppa lite och träffa en kompis. Det var kul! Jag brukade vara där mycket innan när jag bodde i London, men nu hade vi inte varit där på ett tag så man kände sig nästan som en av turisterna...

Jag posar och är allmänt pinsam.


Karln och ungen.


Ha den! Nej, kanske nästa gång...


Vi äter god kinesisk mat.


Ungen tyckte det var jättespännande att kolla på allt!


Hon var fascinerad av alla konstiga kläder.


Springa omkring! Hon kom iaf inte bort som synd tur var...


Babyn tyckte också det var spännande att vara första gången i London. Tror jag.


Detta är på vägen hem, bara en vanlig London-gata, Holloway Road där jag bodde innan.


Vi tror att detta var en paparazzi! (ja jag vet det heter egentligen paparazzo i singular...)


Så var man hemma igen i hålan Faversham... men snart flyttar vi kanske!

Sminktips

Ja, ni läste rätt. Nu ska ni få ett sminktips av Slummy Mummy! No7 Sensitive Eyes mascara. (Det märket säljs väl i Sverige nu? Annars finns det på Boots här i England.) Den är skitbra för den irriterar inte ögonen alls verkar det som. Har premiäranvänt den idag när vi åkte till London. Annars brukar mina ögon bli lite irriterade av mascara, speciellt när jag inte tvättar bort den innan jag går och lägger mig (busigt jag vet).


Hjälp! Vad ska du nu göra med mig?

Ungen tycker om att leka med babyn. Vi vet inte om babyn tycker om att bli lekt med, men så länge hon inte skriker låter vi dem hållas.


Stackars Barbie

Ungen: Oj! Barbie sönder.


Armen ramla av...


Jag: Barbie skriker, AJ AJ AJ! (ungen skrattar förtjust)


Det hela fick ett lyckligt slut då jag lyckades laga Barbie.

Huset sålt?

Det verkar som att vårt hus äntligen är på väg att bli sålt! Hurra! Vi hade en andra visning idag, det är ett jättetrevligt medelålders par som var här häromdan också. Sen ringde mäklaren och sa att de vill ha huset och att de vill betala fullt pris plus 5000 pund extra! (detta pga att vi sa att det finns andra spekulanter, vilket är sant fast de har inte sålt sina hus ännu...) Så vi är jätteglada! Fast ändå känns det som att man inte vill ropa hej förrän man är över bäcken, det finns alltid grejer som kan göra att husaffärer går åt skogen. Vet inte exakt skillnaden mellan England och Sverige, men här kan man i princip dra sig ur när som helst innan man gör nåt som heter exchange contacts, så detta betyder legalt ingenting. Jaja, vi får hoppas på det bästa! Och vart ska vi flytta? Vi vet faktiskt inte. Kanske London, kanske Florida ett tag och sen London, kanske nån annanstans och sen Florida och London. Vi får se. Nu firar jag iaf med lite billigt rosevin. Karln tyckte det var äckligt men jag tycker det är helt ok. Skål!


Att ha barn...

Att ha barn kan ju vara ganska inskränkande... man kan tex inte gå ut och supa hela tiden, man kan inte resa hur som helst, och man kan inte vara ifred så himla mycket. Men, jag saknar inget av det ovan nåt särskilt för jag har redan gjort det i tillräckligt många år (eftersom jag ju är en ganska gammal mamma!). Det jag saknar mest är väl att resa dit jag känner för, utan att tänka på hur barnvänligt det är. Här är en bild från när jag var i Hong Kong 2006, det var fantastiskt. Fast man kan ju resa med barn också och det tänker vi göra! Ganska högt på listan sitter en solsemester i Karibien, kanske nån gång i höst om vi har några pengar kvar. Vart skulle ni vilja åka?Vilka är ni?

Hej, vilka är ni egentligen som läser min blogg? Jag är nyfiken. Finns det någon som inte är mina "närmast sörjande" alltså vänner och familj...? Jag har inte kommentarat så mycket i andras bloggar på sistone, jag hinner inte. Den enda blogg jag egentligen följer är Åsas mammablogg som är väldigt rolig.

Foto

Finns det nån som tycker det är kul med foto? Jag älskar det, fast jag har inte fotat så mycket sen jag fick barn förutom barnen då... Här är i alla fall några bilder jag tagit med min Canon 1000D. De 3 första från Mauritius, de 3 sista här hemma. Jag älskar att göra bakgrunden suddig som ni kan se. Och jag har manipulerat bilderna lite i datorn så de får mer färg och kontrast. Jag har tusentals bilder i datorn som jag aldrig gör nåt med, suck. Men det är kul att ta dem i alla fall!
Brännässlor

Jag: "Detta är brännässlor, ta inte på dem, då får du ont i fingret." Ungen stod och begrundade detta en stund. Kan ni gissa vad som hände sen...?

Djurpark

Vi var på denna djurparken som ligger nära oss, det var kul fast vi höll på att frysa ihjäl i den kalla nordanvinden...

Karln försöker erbjuda ungen som tigermat. (ser ni tigern i fjärran?)


Jag lyckades få en bra bild med zoom genom gallret.


Apa. Se vad gulligt den har fötterna i kors.


Man får inte mata djuren... men vem har gett frukt till denna apan?!


Jag och ungen.


Fin tiger!


Tigern gick förbi, tyvärr hade jag fortfarande kameran på zoom så bilden blev inte så bra.


Babyn var väldigt snäll och sov hela tiden.


Mamma, pappa och baby elefant.


Lodjur, hallå, titta hit! Nehej okej då.


Bison.


En väldigt gullig liten apa.


Apmamma och baby. (man ser min kamera i glaset)


Tapir. (autofokuset fokuserade gärna på staketet)


Fina blommor på ett träd... jag älskar att ta kort på blommor!Ett litet missöde i badet

Ungen älskar att bada. Egentligen är det konstigt att detta inte har hänt innan. Men nu ikväll hände det. Hon plaskade fridfullt omkring i badet... och helt plötsligt började hon skrika i panik. "Aaaah! Mamma! En bajskorv!" (Det finns ingen bild på detta, ni får tänka er själva.) Slummy Mummy fick fiska upp ungen och sen fiska upp... blä! Som tur var hade jag redan fiskat upp babyn.

Le mot kameran

Jag: "Kan du le?!" Fint naturligt leende va...?


Busig kanin

Denna bild är inte arrangerad, den ena kaninen hoppade verkligen upp på den andra mitt framför våra häpna blickar. Jaja, man vet ju hur kaniner är. (Men ungen fattade som tur är inte vad de gjorde...)Nu kom jag att tänka på en gång när mitt "kusinbarn" Frida var rätt liten och vi såg några hästar som höll på att försöka para sig. Hennes pappa verkade lite orolig för vad hon skulle tro. Frida begrundade det hela och sa: Jag vet vad de gör... de brottas!

RSS 2.0