Yummy mummy...?

Wow, är detta verkligen jag...? Man kanske inte är helt bortom räddning i alla fall. Jag hade gjort mig lite fin inför ungens kalas (som var lyckat fast stundtals ett kokande helvete som min farsa brukar säga). Det oklippta håret uppsatt, lite smink på de trötta ögonen, och så hålla in magen så klart. Klänningen är en present från min syrra Emma som jag faktiskt aldrig hade lyckats använda innan, men jag älskar den! På lappen där bak står det Style By Stars.


Ungen 2 år

Min lilla unge är 2 år idag, på valborgsmässoafton! Hurra! Vi ska ha kalas snart.


Djungeln är borta!

Jag var på skönhetssalong igår... (jag? ja det är faktiskt sant) och vaxade hela benen inklusive den så kallade bikini-linjen, aj! Det blev väldigt bra. Nu behöver inte karln sjunga Welcome to the Jungle längre när han ser mig utan byxor. Och babyn överlevde faktiskt utan sin mamma i mer än en timme, bra va? Här på bilden kan ni se mina lena fina ben. Tröjan som babyn har på sig fick ungen en gång av min goda vän CC.


Framtida fästman...?

Ja inte till mig alltså, jag är rätt nöjd med min karl. Hur som helst, vi var hos en kompis häromdan som har en pojke som heter Otto, han är ett par månader yngre än ungen. De lekte en del ihop utan att bråka. Otto har en bil-leksak som man sitter och sparkar sig fram på, fast den ser ut som ett tåg, närmare bestämt Thomas the Tank Engine som ungen älskar. Senare på kvällen så pratade vi lite om dagen och karln sa: "Otto is a nice boy, isn't he?" Ungen log och sa: "And he's got a train!" Hmm... ja det är ju viktigt att vara lite materialistik också, man kan inte leva enbart på kärlek.

Sjuk

Jag har varit sjuk, spytt en massa och haft diarre. Vet inte om det var matförgiftning (rökt fisk) eller nåt virus. Nu är jag frisk fast fortfarande lite svag. Jag lär ju ha gått ner lite i vikt iaf! Och... vi hade en visning på vårt hus idag! En rik snubbe som ska flytta till Frankrike men vill ha en "lya" här i England. Håll tummarna!

Segla

Vi var i Whitstable igår och kollade på båtar och annat. Jag tror att dessa båtar heter Laser Pico för er som är intresserade. Jag skulle gärna vilja prova segla en sån! (När jag var liten seglade jag mycket.) Det är nu uppskrivet på listan över sånt jag skulle vilja göra men som man inte har tid eller ork till när man har barn. Kanske en vacker dag!


Snäll storasyster

Babyn fick låna ungens hatt, snällt va?


Ögonfransar

Nej detta är inte lösögonfransar. Nej det är inga kor. Det är karln och ungen. Avundsjuk!
Cykel

Den här cykeln har jag dregglat över till ungen, men den kostar 50 pund, alltså typ 700 kr.

Sen helt plötsligt en dag så märkte vi att grannarna höll på att slänga just en sån här cykel. Slänga?! Galet. Så vi såg så klart till att få den. Nu är ungens ben nästan tillräckligt långa för att cykla på den!Modevisning

Jag tvingade karln att ta några bilder på mig i en av mina nya tröjor som kom med posten igår. Snygg va? Tröjan alltså, inte jag direkt... Notera babyn som skriker efter mat men hon fick vänta till modevisningen var klar.


Hylla

Det är rätt bra att ha en tjock mage, det blir en bekväm hylla för babyn. Fast nu ska vi ju banta!
Mini-Barbie

Vad tycks? Till ungens födelsedag. Tänk vad de hittar på...Lite shopping

Nu när jag inte är gravid längre så har jag blivit sugen på lite shopping! Till mig själv alltså och inte bara till barnen även om det är kul också. Det enda jag kan köpa nu är tröjor eftersom de ju passar även med några extra kilo... Dessa t-shirts köpte jag just på Ebay, de är andrasortering (med minimala fel) från märket Superdry som jag gillar. (Detta är alltså inte jag på bilden utan en modell.)Prata

Idag har jag och ungen och babyn varit hos min bästa "babykompis" som har en unge som föddes samma natt som ungen. De är alltså lika gamla. Den ungen kan säga följande ord: mummy, daddy, no, car, my. Och möjligtvis några till. Min unge kan flera hundra ord och pratar i meningar med 7-8 ord, på 2 språk. Tänk så olika det kan vara. Men ändå lär ju sig nästan alla att prata till slut! Jag berättar inte detta bara för att skryta, utan för att jag tycker att det är väldigt intressant hur barn lär sig språk. Och jag tycker att det är jättekul att prata med ungen, har alltid gjort det, det är kanske delvis därför hon är bra på att prata. Detta är ett exempel på vad hon kan säga: "Mamma ska slänga alla ungens nappar i soptunnan om ungen skriker!" Oj... jag måste ha hotat med nånting åt det hållet, men jag trodde inte att hon skulle ta det på allvar eller komma ihåg det.

Plåster

Nej ungen har inte slått sig så här mycket. Hon har möjligen en pytteliten rispa under ett av plåstren. Men hon har fått en plåster-fetisch och vill ha jättemånga plåster på sig. Karln säger att hon inte får ta fler plåster, men jag tycker att det är ett någorlunda billigt sätt att hålla henne nöjd och glad.


Alla mina jeans har krympt!

Jag kan som sagt inte få på mig de flesta av mina jeans. Förutom ett par som var lite för stora innan, dem kan jag nätt och jämt knäppa. Hmm, konstigt. Jag måste ha råkat tvätta alla mina jeans i 90 grader så de har krympt. Hur som helst så ska karln och jag börja banta från och med imorgon. Ingen mer onyttig mat och så ska vi försöka motionera lite också! Ett kilo i veckan ska jag/vi gå ner, är det rimligt?

Breakdance

Detta är ungen som dansar breakdance, duktigt va?


Slummig mamma

Ja nu gör jag verkligen skäl för namnet slummy mummy. Jag är ganska tjock tror jag, eftersom jag inte fick på mig mina vanliga jeans när jag provade häromdan. Det rör sig nog om sådär 5 kilo som måste bort. Och så skulle jag behöva vaxa benen, vilket jag inte har gjort på flera månader, det växer en imponerande djungel där. Och jag skulle behöva gå till frissan också. För det mesta bryr jag mig inte så mycket om hur jag ser ut... det handlar om att överleva sömnbrist och att slåss med 2 barn. Men när jag nån gång råkar få syn på mig själv i spegeln, oftast iklädd pyjamasbyxor och smutsig tröja, så kan det hända att jag tänker att jag längtar efter att vara lite läckrare. Karln tycker jag är fin ändå, säger han iaf. Men hur som helst, planen är: innan sommaren ska jag vara snygg!

Gosigt


Hur mycket mjölk kan en baby dricka?

Babyn har ammat nästan non-stop det senaste dygnet. Ganska jobbigt, jag är trött och grinig. Men ändå glad att det går så bra och hon går upp ordentligt i vikt. Vi hade rätt mycket problem i början när ungen var en baby nämligen.

Här är en amningsbild från när ungen var liten...

Liten

Karln hittade denna mössa (till ungen) i en charity shop. Jag: "men den är ju svensk, det står Liten på den!" Den är finare i verkligheten, bilden gör inte rättvisa åt den gröna sammeten. Är det nån som känner till märket Liten? Jag hoppas det är ett dyrt och fint designermärke...


Fjällvandring med tung ryggsäck

Haha nej jag bara skojar, jag har inte varit på fjällvandring. Men både jag och karln har sån himla muskelvärk, det känns alltså som fjällvandring eller att vi har varit i gymet hela dan eller sprungit maraton eller varit i slagsmål. Vi har haft lite feber och ont i huvudet också. Karln är som sagt den som är sjukast, han var nästan döende igår men nu är han lite bättre. Jag har hört talas om att man kan ha muskelvärk i samband med influensa men aldrig haft det förut. Först var det värst i benen men nu är det armarna och händerna, jag kan knappt skriva det här, känner mig som en 90-åring med reumatism eller nåt. Är det nån annan som har haft något liknande? Om det är detta som babyn hade så förstår jag att hon skrek mycket. Hoppas bara inte ungen får det också.

Drakfrukt

Vi köpte en dragon fruit i affären. Drakfrukt? Visst ser den exotisk ut?Den smakar egentligen inte så mycket men är ändå god, påminner en aning om kiwi. Ungen åt upp det mesta men vi fick smaka lite också. Mmm!


Sjuk baby

Vi har haft en sjuk baby! Det var inget kul. I vanliga fall brukar hon nästan aldrig skrika, men när hon var sjuk skrek hon hela tiden förutom när hon fick ligga och sova på nån av oss. Jag fick sova med henne på mig hela natten i två nätter. Det var obekvämt så jag sov inte så mycket. Vi gick till doktorn igår, hon hade 37.8 då men jag tror att hon hade mer innan. Doktorn sa att det nog inte var nåt allvarligt, bara ett virus. Nu idag är hon äntligen bättre och verkar vara sig själv igen. Skönt! Men nu är det istället karln som är sjuk, han har feber, ont i huvudet och ont i hela kroppen. Jag kände mig lite sjuk i den stilen häromdan, men karlar blir ju alltid mer sjuka verkar det som! Själv tror han att han blir mer sjuk för att han inte fick bröstmjölk när han var liten. Vem vet...


Toby

Det finns ett TV-program som handlar om ett tåg (Thomas) och hans kompisar. Ungen verkar vara kär i ett av tågen, ett som heter Toby. Varje gång Toby kommer så börjar hon le fånigt och säga Toooby! Dessutom brukar hon låtsas att hon pratar i telefon med Toby och hon säger att hon vill att han ska komma och hälsa på. Hmm, undrar om man ska vara orolig för att ens dotter är kär i ett tåg?


Syskonkärlek

Ungen lånade ut alla sina gosedjur till babyn. Snällt va? Sen räddade jag babyn...


Färglägga är kul

Ungen fick en färgläggningsbok av våra grannar. Jag kunde inte låta bli att lägga beslag på den och började kladda själv. Till slut fick ungen vara med lite grann, det var ju trots allt hennes bok. Hon ville rita över pojken och flickan men då föreslog jag att hon kunde färglägga fjärilen, vilket hon snällt gjorde som ni kan se på bilden.


Ungen kan själv!

Nu får man betalt för gammal ost... När jag var liten så sa jag tydligen ofta "Slummy Mummy kan SJÄLV!" (Eller ja, nej, jag hette ju inte Slummy Mummy då men ni kan tänka er.) Och då fick mina stackars föräldrar vänta i timmar medan jag själv klättrade in i bilstolen eller satte på regnbyxor eller vad det nu var. Ungen har nu börjat med detta. "Ungen kan SJÄLV!" säger hon och så får man tex inte hjälpa henne på med stövlarna utan måste istället snällt sitta och titta på när hon tar på dem på fel fot, bak och fram, eller inte klarar att dra upp dem ordentligt, etc. Ibland kan man hjälpa till lite utan att hon märker det för hon är så djupt koncentrerad på det hon gör. Men ibland kan hon faktiskt själv! Hon börjar bli ganska stor och duktig.

Pass till babyn

Vi behöver ett pass till babyn för jag vill åka till Sverige snart. Hon ska få ett engelskt pass till att börja med. Det känns lite konstigt att våra barn är engelska när ingen av oss är det, fast de är ju svenska och amerikanska också så klart! I alla fall, jag hittade en website som gör passfoton i rätt format åt en om man laddar upp en egen bild. Bilden ska vara mot ljus bakgrund, man ska titta rakt mot kameran med båda ögonen öppna, stängd mun och inga händer vid ansiktet. Det tog oss ungefär 100 försök innan vi fick en bild som är ok. Gissa vilken...?


Trööött...

Jag är så trött. Babyn vaknar typ varannan timme hela natten och vill ha service från mjölkbaren. Gäsp... Kanske ska gå och lägga mig en stund nu.

RSS 2.0